torsdag 22 juli 2010

Hej allihop!
Vi får be om ursäkt för vår frånvaro från blogen sedan i mars (!). Sedan födseln av Beatrice Karin Geraldine Hjelmqvist den 26e mars så har vi haft fullt upp. I mitten av april var mina föräldrar och hälsade på och i slutet av april var Fredriks föräldrar och hälsade på. Den 10e maj så började sedan packningen av vårt hem för skeppning mot nya mål - dvs. Augusta, Georgia USA.
Emellan allt detta så var det passansökan för Beatrice, visum ansökan för Beatrice i Kina, komplicerad USA visum ansökan för oss alla tre, vatten läcka i lägenheten, råttor i lägenheten (!) och utflytt till temporärt boende. Den 15e maj lämnade familjen Hjelmqvist Kina och flög 13 timmar till Chicago. Beatrice skötte sig utmärkt och sov och åt om vartannat. Den 16 maj tog vi sista flighten till Atlanta och körde till Augusta (ca 2 tim) med den största SUVn vi kunde hitta!!!
Väl i Augusta bodde vi i en temporär lägenhet t.o.m 1 juli då vi tog över vårt hus. Tyvärr hade vår kontainer blivit försenad från Kina och blivit vald för extra tull koll i USA så den var försenad. Men vi hyrde möbler så vi kunde lämna lägenheten med heltäckningsmatta. Den 10 juli anlände ÄNTLIGEN våra saker efter att den skulle ha kommit dagen innan men lastbilen hade gått sönder och det inte fanns några ersättare pga skördetider i Florida (!). Sedan dess har vi hållt på att gå igenom lådor och nu har äntligen internet, dator, Skype, ipad, telefon och tv kommit på plats!!! Så nu är vi tillgängliga för samtal, mail etc. Vi är nu 6 timmar efter Sverige.
Beatrice är en riktig solstråle och efter det har verkligen varit till stor glädje under dessa turbulenta månader. Äntligen kan vi vara en familj och njuta av lite vardag! Bilder kommer att läggas ut så fort vi får lite tid så ha lite mer tålamod! KRAMAR

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej på er! Oj, nu är det alltså Amerikat som gäller för er :-). Härligt att allt går bra med er lilla tjej, jag ser fram emot bilder! Med oss är allt bra och lilla Lisa är också en go och glad tjej mest hela tiden :-).

Ser fram emot att få följa era äventyr i USA. Ha det bra!

kramar från Jenny (och Johan, Maja och Lisa)

Anonym sa...

Hej på er, vad roligt att ni börjat blogga igen. Jag har ju inte fattat att ni bytt kontinent... Skall Fredrik börja satsa på golfen nu eller vad är det som har hänt :-)

Hoppas det kommer lite bilder på lilltjejen och ert nya hem snart.
Ha det bäst! Johan med familj igen :-)