söndag 17 maj 2009

Nina o Henrik i Shanghai

Välkomna till Shanghai! Efter att ha landat väl på fredagsmorgonen och en ordentlig Brasiliansk köttmiddag bar det av till tyg-, copymarket samt YuYuan Garden för att inmundiga dumplings på lördagen. Vi testade ett nytt ställe som inte var helt dumt men Din Tai Fung klarar sig fortfarande bra! På söndagen bar det iväg till Taikang road för att äta brunch på Kommune - sitta ute i solen är aldrig fel! Efter lite promenerande i gränderna bar det iväg till matlagningskursen. Dom har flyttat köket till en nerlaggd industrilokal som var...intressant. På menyn var det - såklart dumplings. Kul att test något nytt och pojkarna (läs Henrik och Fredrik) briljerade som vanligt med sina kökskunskaper. Nina och jag klarade oss dock rätt bra...det var ju ändå en hel del deg som skulle rullas och fixas med! Efter den nästan 3 timmar långa matlagningen fick vi naturligtvis äta också...mums. Sedan bar det iväg till copy marknaden för att ge Nina och Henrik en introkurs i kinesisk business - pruta, pruta, pruta. När vi kom därifrån en dryg timma senare hade dom bra koll på läget. Vi åkte hem en sväng och vilade och sedan åkte vi till Puxi igen för lite middag på Nepali Kitchen men Pernilla och några andra svenskar, ny restaurang för alla. God mat och trevligt sällskap! I början av veckan skötta Nina och Henrik sig själva. Det blev lite promenader i French Concession, besökt på Xintiandi och ett hukou museum, Urban Planning Museum (ett måste för arkitekter) och lite mer promenader! Onsdag och torsdag åkte dom till Xian för att titta på terracotta armen. Dom var borta en natt och kom tillbaka till Shanghai på torsdag kvällen. John hade hämtat deras kläder från skräddaren på onsdagen så det blev en hel del provande på kvällen med en smärre chock då skräddaren totalt misbedömt Henriks mått...det var bara att gå tillbaka på fredagen och be dom att sy om till på söndagen. N o H passade på att hälsa på mig på jobbet efter tyg marknaden och tog en sväng förbi Hong Qiao flower market - kul! Kramar

Inga kommentarer: